Hrnková tvarohová bábovka

i Zdroj fotografie: Naďa Hajžmanová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
50 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hrnková tvarohová bábovka - postup přípravy

Tento recept na tvarohovou bábovku od paní Nadi Hajžmanové je ideální pro začátečníky i pokročilé kuchaře a kuchařky. K její přípravě nepotřebujete nic vážit ani počítat, stačí mít jen hrnek a lžíci.
1. KROK

Do mísy vyklepněte vejce, přisypejte k němu cukr a vyšlehejte obojí do pěny. Přidejte změklé máslo a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte hladkou hmotu.

2. KROK

K vaječné směsi přidejte tvaroh a promíchejte dohladka. Postupně do těsta prosévejte hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a podle potřeby směs nařeďte mlékem. Výsledkem by mělo být polotekuté těsto.

3. KROK

Formu na bábovku bohatě vytřete máslem nebo rostlinným olejem a vysypejte ji hrubou moukou, krupicí nebo strouhankou. Vlijte do ní těsto a párkrát formou ťukněte o povrchu pracovní plochy, abyste z těsta vyhnali vzduchové bubliny. Vložte bábovku do trouby rozehřáté na 190 °C péct na asi 50 minut.

4. KROK

Po dopečení nechte bábovku zvolna úplně vychladnout (pokud chcete proces urychlit, položte na formu utěrku namočenou v ledové vodě) a vyklopte ji z formy. Povrch posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte na porce a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 252 hlasů
Nahlásit chybu
123 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt