Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadný jogurtový koláč z listového těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Snadný jogurtový koláč z listového těsta - postup přípravy

Dokonalý dezert může být i jednoduchý. A nemusí se vždy používat jenom klasické suroviny. Součástí tohoto je například jogurt, ale i krupice. Ve správném poměru, v kombinaci s listovým těstem, však vznikne zajímavá pochoutka.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do mísy nalijte veškerý jogurt a dle vlastních preferencí přidejte vanilkovou a také rumovou esenci. Dále k jogurtu přidejte také citronovou kůru, krupici a celkem 8 vajec. Ty před tím v samostatné míse rozšlehejte na jednotnou konzistenci. Dále přidejte také na kostky nakrájené a při pokojové teplotě povolené máslo. Pomocí metličky směs smíchejte dohromady, aby vznikla jednotná jogurtová hmota, která bude použita jako náplň koláče.

2. KROK

Vezměte kus listového těsta a vyválejte ho do tvaru plechu, ve kterém budete tento jogurtový koláč péct. Do plechu vložte pečicí papír, který zamezí připalování. Na něj první plát těsta. Ten pomažte částí jogurtové náplně. Na tuto náplň nasypte několik rozinek. Pokračujte další vrstvou těsta, kterou nejprve rozválejte a poté položte na jogurtovou vrstvu.

3. KROK

Pokračujte stále stejně. Na vrstvu těsta naneste zase část jogurtové náplně, přidejte několik rozinek a poté znovu přikryjte vrstvou listového těsta, které jste před tím rozváleli. Takto opakujte až do chvíle, kdy spotřebujete jogurtovou náplň a horní vrstvu moučníku bude tvořit těsto.

4. KROK

V samostatné míse rozšlehejte dvě vejce a smíchejte je se zakysanou smetanou. Touto směsí následně potřete horní vrstvu těsta. Tímto máte vše připraveno a plech vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte po dobu zhruba 90 minut. Následně vyndejte a nechte odpočívat. Po vychladnutí nakrájejte a těsně před servírováním posypte moučkovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů