Cop z listového těsta s čokoládou - postup přípravy
Tento lahodný dezert je vhodný pro všechny příležitosti, nejlepší je, že ho zvládne i člověk s malými zkušenostmi v kuchyni. Pokud máte pocit, že vám pečení nejde, s tímto receptem to naprosto pomine, protože ho skvěle zvládnete. Podívejte se na úžasně jednoduchý, rychlý a vynikající recept na dezert, který si vychutnají děti i dospělí. Vyzkoušejte tento domácí čokoládový závin a rozhodně nebudete litovat. Chutný recept, který se vám rozplyne v ústech, používá jako hlavní ingredience čokoláda a listové těsto. Díky tomuto receptu budete vypadat dobře, když vám domů přijdou hosté. Můžete ale tímto způsobem mile překvapit i svou rodinu a především děti, kteří si rozhodně čokoládový dezert užijí ze všech nejvíce!
Ingredience
Nejdříve si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem. Na ten rozložte plát listového těsta. Vezměte tabulku čokolády a umístěte ji do středu listového těsta.
Kráječem na pizzu nebo nožem opatrně nakrájejte těsto na 2 cm proužky kolem čokolády na šikmo, jako kdybyste chtěli udělat stromeček. Šikmé řezy půjdou následně lépe zabalit a budou vypadat lépe.
Až budete mít těsto takto připravené, začne skutečná zábava. Přemýšlejte o tom, jako byste si chtěli z listového těsta vyrobit cop. Postupujte shora dolů a jednoduše zabalte čokoládu do listového těsta a střídejte strany tak, aby to vypadalo skutečně hezky.
Nyní rozbijte vajíčko a potřete jím těsto. Brzy uvidíte, jak s vaším malým receptem udělá velké zázraky.
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Posypte nasekanými lískovými ořechy.
Po 20-25 minutách bude pochoutka připravená k podávání.
Nyní můžete závin nakrájet a podávat svým hostům, kteří budou zaručeně nadšení!