Cordon bleu z vepřové krkovice - postup přípravy
Upravenou verzi Cordon bleu z českých surovin lze udělat velice jednoduše i z vepřové krkovice. Paní Ladislavě Šatavové, která nám svůj recept poskytla, tak chutná mnohonásobně více než z kuřecího masa.
Ingredience
Vepřovou krkovici naklepejte na tenko, osolte a opepřete. Pokud nechcete použít vepřové maso, nahraďte ho kuřecími prsy.
Dejte na jednu polovinu masa 1 až 2 plátky šunky, debrecínky nebo anglické slaniny, záleží na vaší preferenci. Na uzeninu dejte plátky tvrdého sýra, použít jde i niva. Maso poté přeložte napůl.
Takto připravené maso obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažte ho z obou stran do zlatova a poté ho vložte na 15 minut do rozpálené trouby na 170 °C. Pokud máte verzi z kuřecího, dopečení není třeba. Podávejte s bramborem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.