Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

i Zdroj fotografie: Jana Šulcová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku - postup přípravy

Toto je tak trochu jiný kuřecí řízek. Vlastně je jednodušší než ten klasický, protože z trojobalu zůstává jen vajíčkové těstíčko, výsledek je ale neuvěřitelně chutný. Zkuste tuto dobrotu jako stvořenou ke zlatavým bramborovým hranolkům podle receptu od paní Jany Šulcové.
1. KROK

Kuřecí prsa očistěte a rozkrojte je podélně napůl. Jemně je rozklepejte a po obou stranách osolte, opepřete, posypejte sladkou paprikou, sušeným česnekem a trochou drceného kmínu.

2. KROK

Nivu nastrouhejte najemno, přidejte k ní dvě vejce a hladkou mouku v takovém množství, abyste získali homogenní a řidší těstíčko. V pánvi se silným dnem rozehřejte trochu sádla. Každý plátek masa obalte v těstíčku a vložte ho do rozpáleného sádla opéct po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Kuřecí plátky po osmažení ihned podávejte spolu s bramborovými hranolky, tatarskou omáčkou a oblohou z čerstvé zeleniny.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 201 hlasů
Nahlásit chybu
63 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt