Cuketová buchta se zakysanou smetanou - postup přípravy
Jemná buchta z cuketového těsta je výborným moučníkem, do něhož lze zužitkovat cukety, které vám přebývají doma. Recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Do mísy dejte vejce, cukr a olej a vše vyšlehejte do pěny. Poté přidejte obě mouky, prášek do pečiva a cuketu nastrouhanou na jemném struhadle. Vymíchejte těsto.
Nalijte do ho vymazané a vysypané formy, případně ji vyložte pečicím papírem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus 20 až 25 minut.
Nechte buchtu zcela vychladnout. Poté její vršek potřete libovolnou marmeládou. Smíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem (poměr a množství záleží na vaší preferenci) a natřete směs na marmeládu. Poté ji ještě posypejte trochou strouhané čokolády.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.