Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý bramborový koláč s paprikou a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 58 minut

Rychlý bramborový koláč s paprikou a sýrem - postup přípravy

Rychlý bramborový koláč je ideálním pokrmem k obědu, večeři, ale posouží také ke svačině, protože chutná i zastudena. Připravíte ho jednoduše a levně.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Zeleninový základ

Těstíčko

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a ponořte je do vody na 15 minut. Mezitím smažte na pánvi s rozpáleným olejem na proužky nakrájenou cibuli po dobu 2–3 minut. 

2. KROK

Poté k cibuli přidejte najemno nastrouhanou mrkev a nakrájenou papriku. Směs ochuťte solí, pepřem a pokračujte ve smažení další 3–4 minuty.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

3. KROK

Jakmile zelenina změkne, odstavte ji z tepla. V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí a pepřem. Poté, co se ingredience propojí, přidejte mléko a mouku. 

Tip: Aby v těstíčku nevznikly hrudky, mouku prosejte.

4. KROK

Do těstíčka vmíchejte smetanový sýr a směs smíchejte s brambory a zeleninovým základem. 

Poznámka: Brambory před použitím vyjměte z vody a vymačkejte z nich maximum šťávy.

5. KROK

Do směsi vmíchejte nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vzniklou hmotu rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, zarovnejte ji do hladka a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

6. KROK

Upečený koláč nakrájejte na stejně velké kostky, které potřete rajčatovou omáčkou, posypte nastrouhaným čedarem a pokrm pečte ještě 10 minut.  

Tip: Rychlý bramborový koláč můžete servírovat posypaný jarní cibulkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: PRATİK YEMEKLER

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů