Rychlý bramborový koláč s paprikou a sýrem - postup přípravy
Rychlý bramborový koláč je ideálním pokrmem k obědu, večeři, ale posouží také ke svačině, protože chutná i zastudena. Připravíte ho jednoduše a levně.
Zeleninový základ
Těstíčko
Na potření a posypání
Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a ponořte je do vody na 15 minut. Mezitím smažte na pánvi s rozpáleným olejem na proužky nakrájenou cibuli po dobu 2–3 minut.
Poté k cibuli přidejte najemno nastrouhanou mrkev a nakrájenou papriku. Směs ochuťte solí, pepřem a pokračujte ve smažení další 3–4 minuty.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Jakmile zelenina změkne, odstavte ji z tepla. V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí a pepřem. Poté, co se ingredience propojí, přidejte mléko a mouku.
Tip: Aby v těstíčku nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do těstíčka vmíchejte smetanový sýr a směs smíchejte s brambory a zeleninovým základem.
Poznámka: Brambory před použitím vyjměte z vody a vymačkejte z nich maximum šťávy.
Do směsi vmíchejte nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vzniklou hmotu rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, zarovnejte ji do hladka a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Upečený koláč nakrájejte na stejně velké kostky, které potřete rajčatovou omáčkou, posypte nastrouhaným čedarem a pokrm pečte ještě 10 minut.
Tip: Rychlý bramborový koláč můžete servírovat posypaný jarní cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PRATİK YEMEKLER