Cuketová pomazánka s cottagem - postup přípravy
Cuketová pomazánka s cottagem podle receptu od paní Romany Važanské je skvělým nápadem, jak využít cukety ze zahrádky. Je výborná na chleba, zmizí tak díky ní i starší pečivo.
Ingredience
Na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte k ní máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a také nasekaný česnek. Směs zarestujte.
Celer a cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte je k zelenině na pánvi. Směs dle chuti osolte, opepřete a poduste pod pokličkou doměkka. Poté sundejte pánev z plotny, zeleninu dejte do mísy a nechte ji vychladnout.
Poté ji rozdělte na dvě části, jednu rozmixujte a druhou nerozmixovanou k ní postupně vmíchejte. Do pomazánky přidejte nastrouhanou okurku, na kostičku nakrájenou cibuli z okurek, papriku a také lák a cottage. Vše dobře promíchejte a podávejte s čerstvým pečivem.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.