Cuketová roláda se zakysanou smetanou a rajčaty - postup přípravy
Těsto na slanou roládu jde zadělat i z cukety, na upečený plát pak jen nakladete skvělou náplň a srolujete. Zvolená varianta je bez masa, ale můžete s náplní experimentovat a přidat například šunku.
Ingredience
Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle a vyždímejte ji. Přidejte k ní vejce, nasekanou petrželku nebo jiné zelené bylinky, sůl, pepř, mouku a vymíchejte těsto.
Vyložte plech o rozměrech 38 x 33 centimetrů pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřete. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto zhruba 20 minut. Po upečení ho nechte vychladnout.
Mezitím si smíchejte zakysanou smetanu s česnekem a strouhaným sýrem. Rajče omyjte a nakrájejte na malé kostičky.
Plát těsta potřete většinou ochucené smetany, posypejte ho rajčaty a poté srolujte. Vršek rolády potřete zbytkem omáčky, posypejte sýrem a dozdobte. Poté nakrájejte roládu na porce a podávejte.
Poznámka: S náplněmi lze libovolně experimentovat. Vylepšete či zcela změňte omáčku, přidejte či uberte různé ingredience a pokaždé získáte fantastické pohoštění pro různé příležitosti.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.