Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtové placky plněné sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jogurtové placky plněné sýrem - postup přípravy

Vynikající slaná pochoutka mohou být jogurtové placky plněné sýrem přezdívané bacóchy. S náplní je možné různým způsobem experimentovat dle vaší chuti, radí paní Zdeňka Laštůvková, která nám recept poskytla.

Ingredience pro:
8 porcí

Na placky

Na náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Na tento recept budete potřebovat hrnek o objemu 200 ml. Do zadělávací mísy dejte jogurt, vejce, olej, sůl a cukr a metličkou nebo šlehačem hezky vyšlehejte do hladké konzistence. Smíchejte mouku s jedlou sodou (jde místo ní použít i prášek do pečiva) a tu potom postupně zapracovávejte do směsi v míse na krásné hladké těsto. To v míse nechte zhruba 20 minut odpočinout.

2. KROK

Nastrouhejte tvrdý sýr na hrubém struhadle a přidejte k němu vejce. S náplní se dá různým způsobem experimentovat podle vaší chuti a fantazie. Část tvrdého sýra lze nahradit žervé. Případně je možné směs dochutit různými bylinkami nebo do ní přidat na malé kousky nakrájenou šunku. Použít se dá i Niva. Je možné je dělat i nasladko, například se sladkým tvarohem nebo marmeládou.

3. KROK

Těsto vyklopte na vál a rozdělte na osm stejných dílů. Ty na vále vyválejte a poté rovnoměrně naplňte připravenou náplní podobně jako například buchty. Poté je na pomoučněném vále opět opatrně vyválejte do tloušťky maximálně jednoho centimetru. Lze je i uplácat rukou, je jen na vás, jakou metodu zvolíte.

4. KROK

Na sporáku nasucho rozpalte pánev a placky na ní z obou stran opečte. Během opékání se nafukují, ale to není nijak na závadu. Ještě horké je potřete rozpuštěným máslem se sušeným česnekem a servírujte. Dobré jsou s jogurtovým dipem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů