Cuketové mini langoše s cibulí a zakysanou smetanou - postup přípravy
Klasické nadýchané langoše jistě znáte. Co si ale připravit třeba mini variaci s cuketou a cibulí? Díky zakysané smetaně budou jemné a rozplývající se na jazyku. Konzumovat je můžete klidně jako přílohu anebo je lze podávat hostům jako chuťovku.
Ingredience
Nejprve si omyjte a očistěte cuketu. Poté ji nahrubo nastrouhejte do jemného síta, které máte položené na míse. Následně strouhanou zeleninu prosolte a nechte pustit šťávu. Tu nakonec vymačkejte pomocí lžíce.
Dokončování cuketového těsta a smažení mini langošů
Dále cuketu přemístěte do mísy a smíchejte ji spolu s vejcem, hladkou moukou, zakysanou smetanou, najemno nasekanou cibulí, petrželí, bazalkou, solí a kypřícím práškem. Vypracovat byste měli polotekuté těsto.
Smažení cuketových mini langošů a jejich konzumace
Připravené těsto nyní položte blízko sporáku a rozpalte si v pánvi rostlinný olej. Až bude skutečně horký, nanášejte do něj pomocí lžíce trochu těsta. Mini langoše pak smažte dozlatova z obou stran.
Před podáváním nechte okapat přebytečný tuk na papírových utěrkách. Cuketové mini langoše budou skvělé jak teplé, tak studené. Dopřát si k nim můžete třeba dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Přejeme vám dobré chutnání!
Tipy na závěr
Pokud se neobejdete bez uzenin, můžete samozřejmě do cuketového těsta zakomponovat najemno strouhanou libovou šunku, slaninu anebo i uzené maso. Mini langoše tak získají zase na jiné chuti.