Cuketový nákyp s kuřecím masem - postup přípravy
Ochutnejte cuketový nákyp s kuřecím masem, který je lehký, výživný a potěší vás svou šťavnatostí i snadnou přípravou. Skvěle se hodí jako zdravý oběd nebo večeře.
Zeleninová směs
Masová směs
Na zalití
Na posypání
Z oloupané cukety odřízněte okraje, zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ji se solí. Poté ji nechte 5–7 minut odpočívat.
Poznámka: Díky soli zelenina zkřehne a pustí šťávu.
Mleté maso smíchejte s polovinou lžičky kari a odložte ho bokem. Z cukety vymačkejte maximum šťávy a smíchejte ji s nakrájenými rajčaty, cibulí a paprikou.
Poznámka: Z papriky předem odstraňte semeník.
Zeleninu ochuťte zbytkem kari, solí a ingredience důkladně zamíchejte. Dno zapékací mísy pokryjte masovou směsí, na kterou naneste zeleninovou směs.
Pokrm nakonec zalijte směsí vajec, zakysané smetany, soli a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Poté cuketový nákyp s kuřecím masem posypte nastrouhaným sýrem a pokračujte v pečení ještě 10–15 minut.
Pochoutku servírujte posypanou nasekanou jarní cibulkou a nakrájenou na kousky.
Poznámka: Nákyp z cuket uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ПП еда

