Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí řízky na francouzský způsob

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Kuřecí řízky na francouzský způsob - postup přípravy

Stehenní řízky si můžete upéct v troubě podobně, jako to dělají ve Francii. Budou zajímavě kořeněné a šťavnaté a například s hranolkami se budou hodit jako skvělý oběd.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kuřecí stehenní řízky přikryjte fólií a z obou stran je naklepejte. V misce si připravte směs z bramborového škrobu, ¾ lžičky soli, třetiny lžičky pepře, 2 lžiček sladké papriky a 2 lžiček provensálských bylinek. Vše promíchejte poté směsí důkladně obalte plátky masa. Nechte alespoň půl hodiny ležet, ale lze je nechat v lednici i přes noc.

2. KROK

Dvě cibule nakrájejte na půlkolečka a třetí na kostky. Vezměte si zapékací mísu a vymažte ji olejem. Na dno dejte půlkolečka cibule a podle chuti osolte a opepřete. Na ně položte plátky masa.

3. KROK

Dejte do mixéru třetí cibuli a česnek a vše rozmixujte. Směs dejte do misky a přidejte k ní majonézu a hořčici. Vše osolte, opepřete a promíchejte. Směs pak rovnoměrně rozložte na maso.

4. KROK

Rozehřejte troubu na 180 °C dejte do ní péct maso na 40 až 50 minut. Během pečení si nastrouhejte tvrdý sýr a dejte ho na posledních 5 minut zapéct na maso. Po upečení ho můžete servírovat s vámi zvolenou přílohou.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů