Vepřové výpečky se špenátem a knedlíkem - postup přípravy
Recept na vepřové výpečky podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je jednoduchý a získáte díky němu voňavé, křehké a šťavnaté maso. Navíc se dovíte, jak si snadno připravit špenátovou přílohu za pár minut.
Maso
Příloha
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostky. Oloupejte a na plátky nakrájejte také česnek. Maso nakrájejte na větší kusy o rozměru cca 3×3 cm a vložte ho do zapékací mísy. Ochuťte ho kmínem a solí a přisypte k němu cibuli s česnekem.
Ingredience v míse posypte pepřem a zalijte je vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Vše zamíchejte, mísu přikryjte alobalem a pečte 90 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Poznámka: Po 90 minutách maso vyndejte, sundejte z mísy alobal a pečte dalších 30 minut.
Zatímco se vepřové výpečky pečou, připravte špenát. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Česnek oloupejte a najemno ho nastrouhejte. V hrnci rozpalte olej a cibuli na něm osmažte – potrvá to přibližně 1 minutu. Poté k cibuli přidejte mražený špenát.
Ingredience v hrnci osolte, ochuťte pepřem, zamíchejte a nechte za občasného míchání rozmrazit – potrvá to přibližně 10 minut. V hrníčku s mlékem rozpusťte hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijte do špenátu, do kterého přidejte také česnek.
Vše zamíchejte a vařte 20 minut.
Poznámka: Provaření pokrmu po přidání mouky je důležité kvůli jeho lepší stravitelnosti.
Hotové vepřové výpečky podávejte s připraveným špenátem a bramborovým knedlíkem.
Tip: Místo bramborového knedlíku můžete použít vařené brambory, nebo jakoukoliv jinou oblíbenou přílohu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem