Cukety po asijsku v medové omáčce - postup přípravy
Cukety po asijsku s medovou omáčkou vás okouzlí sladko-slanou chutí a šťavnatostí. Rychlá příprava a minimum surovin z nich dělají ideální salát nebo přílohu k masu.
Základ
Omáčka
Na smažení
Na posypání
Okraje cuket odřízněte a zbytek zeleniny nakrájejte na půlkolečka, která smíchejte s olivovým olejem. Cuketu nechte olej nasakovat a mezitím připravte omáčku.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost.
V samostatné míse smíchejte sójovou omáčku s medem, sušenými rajčaty a mletou uzenou paprikou. Přidejte sušený koriandr s trochou soli, prolisovaným česnekem a ingredience důkladně zamíchejte.
Jakmile se směs propojí, vmíchejte do ní jablečný ocet. Cukety vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte je 3–4 minuty, dozlatova, ze všech stran.
Do usmažených cuket vmíchejte připravenou omáčku, po minutě směs odstavte z tepla a podávejte ji posypanou sezamovými semínky.
Tip: Cukety po asijsku můžete servírovat samostatně, s oblíbeným pečivem, těstovinami, zakomponovat je do salátů nebo z nich udělat chuťově výraznou, šťavnatou přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sav.Kov.V.O.

