Těsto na pizzu, které chutná stejně dobře jako z pizzerie

Dalších 7 fotografií
Dalších 7 fotografií
ČAS PŘÍPRAVY
170 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Těsto na pizzu, které chutná stejně dobře jako z pizzerie - postup přípravy

Zajít si do restaurace na tradiční italskou pizzu, je někdy velmi příjemné. Ještě lepší je ovšem udělat si ji doma. Nejen, že na tom ušetříte, ale také si na povrch dáte suroviny, které máte nejraději. Příprava přitom není vůbec složitá a na hnětení tohoto těsta nepotřebujete vynaložit příliš velké úsilí. Výsledek je přitom lahodný a stejně dokonalý jako z pizzerie.

Mouku prosejte do hluboké mísy. Přidejte do ní sůl, cukr a suché droždí. Droždí rozložte na různá místa v míse. Promíchejte. Přidejte horkou vodu a promíchejte.

Po hnětení rukama musí být těsto měkké, homogenní, elastické a nelepivé. Vytvarujte z něj kouli a dejte ji do hluboké mísy, trochu namazané olejem.

Zakryjte a nechte 2 hodiny kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto dejte na pracovní plochu a hnětením ho ještě trochu vypracujte.

Poté z něj opět udělejte kouli, přikryjte utěrkou a nechte dalších 30 minut kynout.




Poté ho rozdělte na 2-4 stejné kousky.

Na plech dejte trochu olivového oleje a těsto vytvarujte na plech.

Poté navrch dejte rajčatovou omáčku nebo kečup a své oblíbené suroviny, které si chcete vychutnat.

Pečte asi 15 minut v předehřáté troubě na 250 stupňů.

Vyberte ingredience, které mají nejraději a zaručeně si tuto domácí pizzu vychutnáte vy i zbytek vaší rodiny.

Galerie

Dalších 7 fotografií
Dalších 7 fotografií
Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 234 hlasů
Nahlásit chybu
70 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty