Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Detoxikační čaj z česneku, jablek a hřebíčku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Detoxikační čaj z česneku, jablek a hřebíčku - postup přípravy

Odborníci doporučují denně sníst 3 stroužky česneku, což má velmi příznivý vliv na zdraví zejména kardiovaskulární soustavy. Pokud nevíte, jak toto množství do jídelníčku propašovat, tento čaj je skvělým řešením. Obsah jablka a hřebíčku navíc nejen posílí jeho účinky, ale také přehluší poněkud nepříjemný zápach a palčivou chuť česneku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte tři stroužky česneku a nakrájejte je na plátky. Vložte je do sklenice a zalijte je vodou tak, aby byly tak akorát ponořené.

2. KROK

Jablko nakrájejte na čtvrtky, zbavte je jádřince a poté je pokrájejte na menší kousky. Vložte je do rendlíku, zalijte je asi hrnkem a půl vody a přidejte k nim jednu polévkovou lžíci celých hřebíčků. Hrnec postavte na sporák, přiveďte k varu, odstavte z ohně a nechte ho 5 minut zchladnout. Poté přidejte vodu s česnekem a nechte vše louhovat dalších 10 minut.

3. KROK

Hotový nálev slijte přes sítko a podávejte. Pokud chcete, můžete nálev i s pevnou složkou také rozmixovat a pít jako smoothie.

4. KROK

Tento nápoj čistí tělo od toxických látek, špatného cholesterolu a triglyceridů, čímž chrání zdraví cévního systému i orgánové soustavy. Jablka navíc disponují schopností blokovat vstřebávání sacharidů, což velmi pomáhá také diabetikům. Kromě toho tento čaj napomáhá při žaludečních nevolnostech a potížích s trávením, snižuje hladinu cukru v krvi a celkově posiluje organismus.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů