Díratá buchta s čokoládovou polevou - postup přípravy
Jednoduchou a přitom nesmírně zajímavou je buchta, do níž dírami zateče čokoládová poleva. Recept na ni nám poskytla paní Petra Pospíchalová.
Na těsto
Na polevu
Vejce, olej, cukr a vanilkový cukr vyšlehejte v míse do pěny. Pak přilijte mléko a přisypejte polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte a hotové těsto nalijte na předem vymazaný a vysypaný plech (nebo ho vyložte pečicím papírem).
Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte těsto, dokud nebude akorát a při testu se nebude lepit na špejli.
Těsně před dopečením si připravte polevu. V rendlíku rozpusťte Heru, přidejte do něj podle chuti moučkový cukr a ledové kaštany a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Poleva se dá dělat také z čokolády nebo kakaa.
Po vyndání z trouby udělejte do ještě horké buchty díry obrácenou stranou vařečky. Poté na ni nalijte polevu a rozetřete ji tak, aby zatekla do děr. Po řádném vychladnutí ji naporcujte a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.