Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Díratá buchta s čokoládovou polevou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Díratá buchta s čokoládovou polevou - postup přípravy

Jednoduchou a přitom nesmírně zajímavou je buchta, do níž dírami zateče čokoládová poleva. Recept na ni nám poskytla paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vejce, olej, cukr a vanilkový cukr vyšlehejte v míse do pěny. Pak přilijte mléko a přisypejte polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte a hotové těsto nalijte na předem vymazaný a vysypaný plech (nebo ho vyložte pečicím papírem).

2. KROK

Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte těsto, dokud nebude akorát a při testu se nebude lepit na špejli.

3. KROK

Těsně před dopečením si připravte polevu. V rendlíku rozpusťte Heru, přidejte do něj podle chuti moučkový cukr a ledové kaštany a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Poleva se dá dělat také z čokolády nebo kakaa.

4. KROK

Po vyndání z trouby udělejte do ještě horké buchty díry obrácenou stranou vařečky. Poté na ni nalijte polevu a rozetřete ji tak, aby zatekla do děr. Po řádném vychladnutí ji naporcujte a servírujte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů