Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadný koláč s trochou malin

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Snadný koláč s trochou malin - postup přípravy

I pečení může být jednoduché, když se ví, jak na to. Žádné složité vrstvení, žádné komplikované technologické postupy. Udělá se těsto, přidají se maliny a o zbytek se postará trouba. Takto jednoduchý může výsledek být.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Začněte těstem. Jako první rozklepněte do mísy vejce a pomocí mixéru je pár desítek vteřin šlehejte. Následně k vajíčku přidejte sůl a cukr a pokračujte v mixování. To by mělo probíhat do doby, dokud nevznikne krémová pěna. Následně do konzistence přidejte smetanu, ideálně tu hutnější, kterou můžete před použitím vyšlehat do podoby domácí šlehačky. Po přidání smetany už směs míchejte buď na nejpomalejší otáčky, nebo metličkou.

2. KROK

V druhé míse si smíchejte prosátou mouku společně s práškem do pečiva. Postupně ji vmíchávejte do ušlehaného základu. Ten začne výrazně houstnout a tvořit požadovanou konzistenci. Do směsi proto vmíchejte také rozpuštěné máslo a pomocí stěrky nebo podobného nástroje vytvořte hutnější těsto.

3. KROK

Klasickou kulatou dortovou formu vyložte pečicím papírem a přelijte do ní veškeré těsto. Zajistěte, aby se dostalo až do krajů a na povrchu bylo rovnoměrně rozetřeno. Následně použijte maliny, nebo jiné ovoce. Může být jak čerstvé, tak se hodí i mražené. V takovém případě ho není nutné před použitím rozmrazovat. Ovoce poklaďte rovnoměrně na těsto do formy.

4. KROK

Maliny před pečením ještě posypte lžičkou cukru. Nyní může forma zamířit do trouby, která by měla být rozehřátá na teplotu zhruba 180 stupňů Celsia. Při této teplotě se malinový koláč peče asi 40 minut. Po upečení vyndejte a nechte chladnout. Vyjměte z formy, posypte moučkovým cukrem a nakrájejte na trojúhelníky. V tuto chvíli můžete tento jednoduchý domácí koláč konečně ochutnat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů