Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí harmonika se žampiony, zeleninou a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Kuřecí harmonika se žampiony, zeleninou a sýrem - postup přípravy

Recept neexistuje, dělají to tak všichni! Nebo ne? Nejkrásnější zapečená kuřecí prsíčka, která jste kdy měli na talíři, neudělají ostudu ani na slavnostním stole. A přitom jsou tak neuvěřitelně snadná, rychlá a nenáročná na suroviny ani náklady. Poradíme vám, jak připravit váš budoucí nejoblíbenější kuřecí recept.

Ingredience pro:
3 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Kuřecí prsíčka umyjte pod tekoucí vodou a osušte je papírovými utěrkami. Ostrým nožem vytvořte na povrchu masa několik rovnoběžných příčných zářezů. Prsíčka pak vyrovnejte vedle sebe do pečicího plechu, který jste předem vystlali pergamenovým papírem.

2. KROK

Do menší misky nasypejte jednu lžičku sušeného česneku, jednu lžičku koření chmeli – suneli (je to tradiční gruzínská kořenící směs, která se skládá z bazalky, koriandru, kopru, papriky, celeru, petrželky, saturejky, máty, bobkového listu, chilli, pískavice a majoránky) nebo jinou bylinnou kořenící směs, která dodá kuřecímu masu náležitou vůni.

3. KROK

Přidejte také jednu lžičku sladké papriky pro krásnou zlatavou barvu masa, čtvrt lžičky muškátového oříšku pro neodolatelnou vůni a samozřejmě sůl a čerstvě mletý černý pepř. Veškeré koření v misce zalijte dvěma či třemi lžícemi olivového oleje a vše lžičkou velmi důkladně promíchejte, dokud nezískáte roztíratelnou homogenní pastu, kterou s pomocí silikonového štětce natřete na všechna tři kuřecí prsíčka, včetně vnitřních částí zářezů.

4. KROK

Žampiony, sýr a rajčata nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte je do zářezů na kuřeti tak, že nejprve vložíte sýr, poté žampiony a nakonec rozmístíte plátky rajčat. Takto připravené maso vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ho kolem 30 až 35 minut. Hotové maso je měkké a šťavnaté a plné zlatavého sýra.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů