Dokonalé palačinky - postup přípravy
Umět palačinky je prakticky povinnost všech domácích kuchařů a kuchařek. I přesto, že je jejich výroba ve svém principu prostá, vytvořit opravdu dokonalé palačinky nemusí být vždy tak úplně jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Proto vám přinášíme dokonce tři recepty na palačinky a pár tipů, jak to udělat, aby se vaše palačinkové dílo vždycky povedlo. Tak si namažte svaly a pánvičku a pusťte se do díla.
Palačinky Boyar
Palačinky pro začátečníky
Palačinky Boyar
V polovině sklenice vlažného mléka rozmíchejte droždí, přilijte ho do pohankové mouky, kterou nasypejte do kastrolu, a vypracujte těsto. K němu přidejte zbylé mléko, oddělené žloutky vymíchejte ve sklenici se zakysanou smetanou a přidejte do těsta. Přidejte ještě pšeničnou mouku, změklé máslo, cukr a špetku soli, umíchejte hladké těsto a nechte kynout.
Bílky vyšlehejte do pěny, stejně tak smetanu ke šlehání. Obě pěny pak vzájemně smíchejte a přidejte do těsta. Takto připravené těsto v hrnci postavte na kamna a nechte 20 minut vařit. A palačinkové těsto je připraveno. Zbývá už jen rozpálit pánev a usmažit ho.
Jednoduché palačinky pro začátečníky
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte sůl a vanilkový cukr. Postupně zašlehávejte mouku a mléko, rozpuštěné máslo a za stálého míchání tenkým proudem přilijte vodu. Těsto nechte 30 minut odstát a poté můžete smažit palačinky.
Tipy, které se vyplatí znát
- – Pokud se v těstě objeví hrudky, zřeďte ho slanou vodou.
- – Když se palačinky lámou, přidejte do těsta vejce a trochu mouky
- – Sůl způsobí, že palačinky blednou, cukr zase tvrdé těsto. Řiďte se proto receptem.
- – Pro oživení vychladlých palačinek je posypejte cukrem, přeložte na trojúhelníčky a vložte na plech do trouby na 140 °C na 5 až 15 minut.
- – Při smažení palačinek vyhřejte na mírném ohni druhou pánev a hotové palačinky skládejte na ni a pokaždé je namažte máslem. Tak udržíte palačinky teplé, vláčné a chutné. Zásobník pravidelně otáčejte.