Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémový dezert

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Krémový dezert - postup přípravy

Tento dezert je velmi jednoduchý, ale také velmi chutný. Poradí si s ním zkušená kuchařka i taková, která sladká jídla teprve zkouší. Krémová buchta se rozplývá na jazyku, navíc je to dezert, kterým nic nezkazíte, a navíc ho budete chtít víc a víc.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Přípravu zahajte tak, že si promícháte všechny přísady na těsto. Rozdělte ho poté na dvě části. Dejte na papír na pečení a pečte dva pláty na plechu o rozměrech 23 x 35 cm asi 5-10 minut při 180 stupních.




K mléku přijde pudinkový prášek s mouku, přidejte žloutky a vařte všechno do zhoustnutí. Máslo vyšlehejte společně s cukrem do pěny a přidejte do vychlazeného pudinku. Smetanu poté vyšlehejte do husté pěny.

Spodní plát těsta dejte na podnos, potřete ho vanilkovým krémem a navrch dejte šlehačku. Vrchní plát položte na šlehačku a vložte do ledničky, kde dezert nechte nejlépe přes noc odpočívat. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Pro milovníky čokolády udělejte nepečené čokořezy

Na 16 porcí čokoládových řezů budete potřebovat:

  • 200 g čokoládových sušenek
  • ½ plechovky kondenzovaného mléka
  • 100 g másla
  • 200 g kvalitní čokolády
  • 200 g čokolády s lískovými oříšky
  • hrst vyloupaných lískových oříšků

Formy si připravte tím, že ji vyložíte pečícím papírem. Měl by po stranách přesahovat. Nadrťte čokoládové sušenky, oříškovou čokoládu rozehřejte s máslem. Společně s oříšky a kondenzovaným mlékem ji přidejte k sušenkám. Směs po důkladném rozmíchání nalijte do formy a rozetřete ji až k okrajům. Hořkou čokoládu také rozpusťte a přelijte jí dezert. Hotový dort poté nechte alespoň hodinu tuhnout v lednici.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů