Domácí celozrnné houstičky

i Zdroj fotografie: Romana Staňová
i Zdroj fotografie: Romana Staňová
i Zdroj fotografie: Romana Staňová
i Zdroj fotografie: Romana Staňová
i Zdroj fotografie: Romana Staňová
Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
140 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí celozrnné houstičky - postup přípravy

Celozrnné pečivo je zdravé a může být i chutné. Pokud si upečete houstičky podle receptu, který nám poskytla paní Romana Staňová, budete ho mít zaručeně i čerstvé.
1. KROK

Nejprve si připravte omládek. V míse smíchejte hladkou mouku se 140 mililitry vody, lžičkou sladěnky a droždím. Pečlivě promíchejte a nechte asi hodinu stát, aby začal proces co nejlépe pracovat.

2. KROK

Poté do mísy s omládkem přidejte všechny zbývající suroviny, tedy špaldovou celozrnnou mouku, žitnou celozrnnou mouku a pšeničnou celozrnnou mouku, sádlo, sůl a zbytek vody. Těsto zpracujte rukama nebo v robotu tak, aby bylo hladké a nelepilo se. Přikryjte mísu utěrkou a nechte asi hodinu na teplejším místě kynout.

3. KROK

Těsto poté vyklopte na mírně pomoučněný vál. Rozdělte ho na díly podle toho, jak chcete mít houstičky veliké. Z každého dílu poté rukama uválejte hada. Následně upleťte houstičky podle postupu, který je zobrazen na fotografiích u tohoto receptu. Houstičky dejte na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Na plechu je nechte asi 20 minut kynout kynout. Poté je postříkejte z rozprašovače vodou a posypejte vámi zvoleným sypáním, případně hrubou solí, výběr je na vás. Troubu rozehřejte na 220 až 230 °C a pečte housky asi 15 minut. Celková doba pečení záleží na vaší troubě, houstičky proto hlídejte, aby byly krásně zlatavé.

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 341 hlasů
Nahlásit chybu
71 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt