Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí chlebíčková veka

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Domácí chlebíčková veka - postup přípravy

Během vánočních svátků či na Silvestra není nutné veku na chlebíčky kupovat, ale je mnohem lepší si ji upéct doma. Recept na ni nám poskytla paní Romana Staňová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nejdříve udělejte omládek. Smíchejte 140 mililitrů vody se sladěnkou, rozdrobte droždí a přidejte 140 gramů mouky. Promíchejte, přikryjte a nechte hodinu kynout.

2. KROK

Přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké nelepivé těsto. Rozdělte ho na dvě poloviny a z každé vytvarujte veku. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte hodinu kynout.

3. KROK

Rozehřejte troubu na 210 °C a pečte veky asi 22 minut. Záleží na barvě a na tom, jak peče vaše trouba. Po vytažení z trouby je nechte vychladnout na mřížce.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů