Zlatavé křupavé domácí housky

i Zdroj fotografie: Ladislava Šatavová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zlatavé křupavé domácí housky - postup přípravy

Doma upečené housky jsou vždy zaručeně čerstvé a můžete je navíc posypat, čímkoliv jen chcete. Recept na ně nám poskytla paní Ladislava Šatavová.
1. KROK

Do mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobte droždí a promíchejte. Přidejte mouku, sůl, vejce a tuhé sádlo. Rukou nebo za pomoci robota vypracujte hladké nelepivé těsto. Mísu s těstem přikryjte a nechte ho hodinu kynout.

2. KROK

Rozdělte těsto na díly podle toho, jak chcete mít houstičky velké. Každé pak rozdělte na 3 prameny a upleťte z nich housky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte asi 15 až 20 minut kynout.

3. KROK

Rozšlehejte vejce, housky jím potřete a posypejte je hrubozrnnou solí, mákem, kmínem či sezamem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte houstičky, dokud nebudou krásně zlatavé.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 331 hlasů
Nahlásit chybu
73 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt