Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí čokoládová pomazánka

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 2 minuty
čas vaření Vaření: 2 minuty

Domácí čokoládová pomazánka - postup přípravy

Připravte si domácí čokoládovou pomazánku jen ze 4 surovin, kterou budete mít hotovou do 2 minut. Namazat si ji můžete na čerstvé pečivo, zamíchat si ji do kaše nebo ji použít do moučníků, buchet nebo dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do hrnce nalijte mléko nebo smetanu. Přisypte do něj cukr a kakao. Poté vše velmi pečlivě promíchejte pomocí metličky.

2. KROK

Hrnec přendejte na sporák a směs za stálého míchání přiveďte k varu. Poté ho stáhněte z ohně a do směsi vmíchejte máslo.

3. KROK

Čokoládovou pomazánku přelijte do mísy a míchejte ji, dokud nevychladne a lehce nezhoustne. Poté ji přelijte do čisté uzavíratelné sklenice.

4. KROK

Čokoládovou pomazánku si můžete vychutnat s čerstvým pečivem, ovesnou kaší nebo ji použít při přípravě dezertů.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů