Domácí čokoládová pomazánka - postup přípravy
Připravte si domácí čokoládovou pomazánku jen ze 4 surovin, kterou budete mít hotovou do 2 minut. Namazat si ji můžete na čerstvé pečivo, zamíchat si ji do kaše nebo ji použít do moučníků, buchet nebo dezertů.
Ingredience
Do hrnce nalijte mléko nebo smetanu. Přisypte do něj cukr a kakao. Poté vše velmi pečlivě promíchejte pomocí metličky.
Hrnec přendejte na sporák a směs za stálého míchání přiveďte k varu. Poté ho stáhněte z ohně a do směsi vmíchejte máslo.
Čokoládovou pomazánku přelijte do mísy a míchejte ji, dokud nevychladne a lehce nezhoustne. Poté ji přelijte do čisté uzavíratelné sklenice.
Čokoládovou pomazánku si můžete vychutnat s čerstvým pečivem, ovesnou kaší nebo ji použít při přípravě dezertů.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней