Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodná salámová pomazánka

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Lahodná salámová pomazánka - postup přípravy

Pomazánky jsou vděčné, dají se namazat na jakýkoliv druh pečiva a v lednici vydrží i několik dnů. Jejich druhů je nespočet. Jedni preferují ty vegetariánské se zeleninou a druzí se zase nemohou obejít bez masa, nebo uzenin. Když zkombinujete ty správné ingredience, vznikne skvělý pokrm. Inspirujte se touto salámovou pomazánkou, ve které naleznete i zeleninu.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Dle chuti zvolte jednu z těchto čtyř:

Dle chuti:

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Pracovní postup

Do velké mísy nejprve vložte omytá a na malé kousky pokrájená rajčata a papriku, či okurku. Následně přihoďte i najemno nasekané bylinky, které jste si vybrali, na kostičky pokrájenou uzeninu, strouhaný eidam, zakápněte majonézou a dobře směs promíchejte. Na závěr lze pomazánku dochutit solí a pepřem. Záleží na individuálních chutích každého.




Jak a s čím salámovou pomazánku podávat?

Připravenou salámovou pomazánku můžete nechat vychladit v lednici a mazat ji na čerstvé rohlíky, nebo housky. Skvělá však bude i na bílém chlebu, nebo bagetě zapečená v troubě. Postačí na chlebové plátky směs navrstvit, nechat asi deset minut zapéct a chuťovka je hotová. Když pomazánku uložíte v chladu, vydrží vám i několik dní.

Přijde k chuti jak na snídani, tak třeba na večeři. Použít ji můžete i na chlebíčky pro hosty, které očekáváte na přátelské, či rodinné setkání. Pro jemnou pikantnost je možné přidat i chilli papričku, chilli koření, nebo prolisovaný česnek. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů