Domácí čokoládové donuty s ořechy - postup přípravy
Domácí čokoládové donuty z jemného nadýchaného těsta jsou dezertem, který si zamilujete. Můžete je servírovat na dětských oslavách i ke kávě, při posezení s přáteli.
Těsto
Poleva
Zdobení
Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte s cukrem, kakaovým práškem, kypřicím práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Jakmile se ingredience propojí, do směsi vmíchejte podmáslí, olej a vanilkový extrakt.
Uhněťte hladké těsto, které vyválejte na plát o výšce 1 cm, z kterého vykrojte kolečka s otvorem uprostřed. Kolečka vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 9–10 minut.
Po upečení nechte donuty volně chladnout a připravte polevu. Smetanu smíchejte s čokoládou. Jakmile se rozpustí, donuty v polevě, z jedné strany, obalte.
Tip: Polevu můžete připravit také tím způsobem, že čokoládu, smíchanou se smetanou, rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 3 minut.
Domácí čokoládové donuty ozdobte cukrářským sypáním, nasekanými ořechy a cukrem. Polevu nechte ztuhnout a dezert podávejte jako sladkou tečku po vydatném hlavním jídle.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Home Cooking Adventure