Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí čokoládové donuty s ořechy

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Domácí čokoládové donuty s ořechy - postup přípravy

Domácí čokoládové donuty z jemného nadýchaného těsta jsou dezertem, který si zamilujete. Můžete je servírovat na dětských oslavách i ke kávě, při posezení s přáteli.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte s cukrem, kakaovým práškem, kypřicím práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Jakmile se ingredience propojí, do směsi vmíchejte podmáslí, olej a vanilkový extrakt. 

2. KROK

Uhněťte hladké těsto, které vyválejte na plát o výšce 1 cm, z kterého vykrojte kolečka s otvorem uprostřed. Kolečka vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 9–10 minut. 

3. KROK

Po upečení nechte donuty volně chladnout a připravte polevu. Smetanu smíchejte s čokoládou. Jakmile se rozpustí, donuty v polevě, z jedné strany, obalte. 

Tip: Polevu můžete připravit také tím způsobem, že čokoládu, smíchanou se smetanou, rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 3 minut.

4. KROK

Domácí čokoládové donuty ozdobte cukrářským sypáním, nasekanými ořechy a cukrem. Polevu nechte ztuhnout a dezert podávejte jako sladkou tečku po vydatném hlavním jídle. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Home Cooking Adventure

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů