Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí croissanty plněné krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí croissanty plněné krémem - postup přípravy

Kdo by nemiloval jemné pečivo původem z Francie zvané croissant. Tyto vláčné rohlíčky jsou populární snad na celém světě. Pro chutné croissanty již nebudete muset chodit do oblíbené pekárny. Potěšit se můžete tím, že si upečete domácí. A s tímto receptem vykouzlíte croissanty skutečně nezaměnitelné chuti. Provoňte si dům či byt sladkým aroma dokonalého dezertu.

Ingredience pro:
24 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

V míse si nejprve smíchejte teplé mléko spolu s vodou, cukrem, solí a sušeným droždím. Směs nechte asi deset minut stát při pokojové teplotě, aby vzešel kvásek. Posléze do kvásku vložte vejce, slunečnicový olej, 100 g cukru (pokud budete dělat pečivo bez náplně) a nakonec prosejte do směsi hladkou mouku. Rukama vypracujte ze všech surovin vláčné a homogenní těsto, které by nemělo lepit.




Pak jej přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi hodinu (dokud nezvětší svůj objem).

Vykynuté těsto vyjměte z mísy a položte na pomoučený vál. Dále jej rozdělte na dvanáct stejně velkých kousků, z kterých vyválejte tenké pláty. Ty pomažte na povrchu rozpuštěným máslem a naskládejte na sebe.


Válečkem těsta spojte k sobě a z plátu vyřezejte rádlem 24 trojúhelníků. Ty rolujte do tvaru rohlíčků, tedy croissantů. Plnit těsto můžete dle libosti. Chutná bude například domácí marmeláda, nebo karamelový krém.

Připravené croissanty vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby zhruba na půl hodiny při 180 stupních Celsia.

Upečené croissanty vyjměte z trouby, nechte vychladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem. Pochutnat si na nich můžete se šálkem oblíbeného čaje, kávy, nebo kakaa. Přejeme vám dobrou chuť!

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů