Ořechové kostky s karamelovým krémem - postup přípravy
Hledáte-li recept na křupavý dezert s jemnou strukturou, určitě vyzkoušejte ořechové kostky s karamelovým krémem. Pochoutka se skvěle hodí i na slavnosti.
Těsto
Krém
Do mísy od robota vlijte bílky a vsypte sůl. Směs šlehejte do tuhého sněhu, do kterého následně postupně přidávejte cukr, za stálého šlehání.
Následně přidejte vaječné žloutky, po jednom. Jakmile se ingredience propojí, přestaňte šlehat a do směsi vmíchejte mleté lískové ořechy smíchané s jedlou sodou. Přidejte také strouhanku a vzniklé těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Po upečení nechte těsto mírně vychladnout a poté ho přendejte na chladící mřížku, aby nezvlhlo. Zde ho nechte vychladnout úplně.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Mezitím připravte krém. Vlašské ořechy nasekejte nadrobno a pražte je na suché pánvi přibližně 10 minut.
V samostatné misce vyšlehejte máslo, do kterého přidejte zkaramelizované kondenzované mléko. Vzniklým krémem potřete povrch vychladlého těsta a posypte ho ořechy.
Poznámka: Kondenzované mléko přidávejte po troškách, za stálého šlehání.
Ořechové kostky vložte na 1 hodinu do lednice, dokud krém neztuhne. Poté je podávejte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte