Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí cuketová pizza

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Domácí cuketová pizza - postup přípravy

Pizza obecně platí za nezdravé jídlo, pokud ji však připravíte podle tohoto receptu, skvělá chuť vám zůstane, ale sníst jí můžete, kolik chcete. Je totiž téměř výhradně ze zeleniny. Dozdobit ji můžete dle své vlastní chuti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cuketu omyjte a i se slupkou ji nastrouhejte nahrubo do mísy. Osolte ji, promíchejte a počkejte asi 10 minut, dokud cuketa nepustí šťávu, kterou poté slijte, a cuketu ještě rukama důkladně vyždímejte. Mezitím omyjte a osušte rajčata a nakrájejte je na kulaté plátky. Z bylinek odkrojte tuhé stonky a zbytek nasekejte najemno. Nakonec také nastrouhejte sýr na hrubém struhadle .

2. KROK

Do mísy k vyždímané cuketě vyklepněte tři vajíčka, přisypejte nasekané bylinky (trochu si jich odložte stranou na posypání pizzy) a přidejte sušený či čerstvý prolisovaný česnek. K tomu přihoďte lžičku italských bylinek a 2 vrchovaté polévkové lžíce zakysané smetany. Dochuťte asi jednou lžičkou soli a čtvrt lžičkou pepře a všechny ingredience důkladně promíchejte do homogenní směsi.

3. KROK

Zeleninovou směs zahustěte asi čtyřmi polévkovými lžícemi hladké mouky. Pokud by těsto stále bylo příliš řídké, přidejte jí ještě trochu. Plech na pečení vyložte pečicím papírem, který ještě potřete trochou rostlinného oleje, a rozprostřete na něj připravené cuketové těsto.

4. KROK

Povrch těsta posypejte strouhaným sýrem. Čím více ho bude, tím lépe. Na sýr vyskládejte plátky rajčat, která mírně osolte a posypejte italskými bylinkami nebo sušeným koprem. Připravenou pizzu vložte do spodní části trouby rozehřáté na teplotu 200 °C a pečte ji asi 30 až 35 minut, anebo podle vaší trouby.

5. KROK

Dopečenou pizzu posypejte odloženou částí nasekaných bylinek, rozkrájejte ji na porce a s velkou chutí podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů