Domácí dort „Snickers“ - postup přípravy
Pokud patříte mezi milovníky známé tyčinky Snickers, tento dort se zařadí mezi vaše favority. Skvěle se v něm snoubí chuť čokolády, arašídů, karamelu a smetanového krému.
Na korpus
Na krém
Na karamel
Dále
Na polevu
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl a cukr a vyšlehejte do pěny. Pak zašlehejte mléko a nakonec olej. Smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a kakaem, prosejte směs do mísy a umíchejte těsto. Nalijte ho do dortové formy o průměru 24 centimetrů a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 20 minut.
Dejte do mísy smetanový sýr, například Philadelhii. Přidejte smetanu ke šlehání, vanilkový cukr a moučkový cukr a vyšlehejte do hladkého krému. Do rendlíku dejte cukr na karamel a na sporáku ho nechte zkaramelizovat. Přilijte do něj smetanu ke šlehání, přidejte máslo a sůl a vytvořte tak karamel. Nasekejte si 150 g arašídů.
Korpus rozdělte na tři části a tu spodní dejte do dortového ráfku. Naneste na ni čtvrtinu krému, na něj polovinu karamelu, třetinu arašídů a na něj čtvrtinu krému. Pak vše přiklopte druhou částí korpusu a zopakujte postup. Nakonec vše přiklopte vrškem korpusu a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.
Odstraňte dortový ráfek. Do misky nalámejte hořkou čokoládu, přilijte smetanu ke šlehání a olej. Dejte vše rozehřát na 5 minut do mikrovlnné trouby, přidejte zbytek arašídů a zamíchejte. Naneste polevu na vrch a boky dortu, nechte hodinu v lednici zatuhnout a podávejte.