Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda s tvarohem a mákem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Roláda s tvarohem a mákem - postup přípravy

Tvarohová roláda s mákem je velice jednoduchý a snadný recept, protože nemusíte připravovat a péct těsto. Toto jídlo je proto ideální, když potřebujete něco rychlého k čaji pro nečekanou návštěvu. Roláda je velmi chutná a středně sladká, takže bude chutnat každému. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a budete ho dělat neustále dokola, protože jej vaše rodina bude milovat.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké mísy vložte tvaroh, cukr, vanilkový cukr, mletý mák a rozklepněte tři vejce. Jeden žloutek oddělte a dejte si jej do sklenice, protože ho budete potřebovat později. Vše důkladně promíchejte vidličkou. Na povrch lavaše rovnoměrně rozetřete polovinu tvarohové hmoty a srolujte do rolády. Totéž udělejte s druhým plátem lavaše.

2. KROK

Možná vám to přijde až příliš jednoduché, ale skutečně to tak je. Pokud nechcete použít chléb lavaš, můžete si samozřejmě připravit klasické těsto na roládu, které bude také fungovat skvěle. Zabere vám to ovšem mnohem více času a budete ho muset péct na dvakrát, protože tvaroh také potřebuje upéct. Volba je jen a pouze na vás.

3. KROK

Takto získáte hned dvě úžasné rolády během pár minut. Připravte si zapékací mísu a vymažte ji máslem. Přendejte do ni připravené rolády. Horní část obou rolád pomažte rozšlehaným žloutkem. Připravený dezert vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 20–25 minut.

4. KROK

Po vychladnutí můžete nakrájet a podávat nedočkavým hostům a členům rodiny, kteří si zaručeně tento úžasný dezert zamilují. Návštěvy budou nadšené a zaručeně po vás budou chtít recept. Velkou výhodou je, že je tento recept velmi jednoduchý, rychlý a levný. Příjemně sladká roláda se bude skvěle hodit ke snídani nebo k odpolední kávě. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů