Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí Fanta ze 4 ingrediencí

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí Fanta ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Pokud jste fanoušci populární Fanty, pak rozhodně vyzkoušejte její domácí verzi, kterou si okamžitě zamilujete. Při správném skladování vám navíc vydrží čerstvá až 24 měsíců.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do jedné mísy si nasypte jedlou sodu a do druhé nalijte vodu. Kartáček namočte nejdříve ve vodě, poté ho pomořte do sody a postupně očistěte všechny pomeranče a citróny.

2. KROK

Citrusy následně dobře omyjte pod tekoucí vodou. Nejdříve oloupejte z pomerančů vrchní kůru bez bílých částí, ty jsou totiž hořké. Kůru poté přendejte do hrnce.

3. KROK

Bílé části ořízněte a vyhoďte je. Poté pomeranče nakrájejte na větší kostičky. Následně je vložte do hrnce. Stejně postupujte i u citrónů.

4. KROK

Citrusy a kůru zalijte 3000 ml vody a směs vařte 15 minut. Poté směs rozmixujte a propasírujte ji přes jemné sítko. Následně do ní nalijte 2000 ml vody a dochuťte ji cukrem.

5. KROK

Směs promíchejte, přiveďte ji k varu a poté ji ještě horkou přelijte do čistých lahví. Následně je velmi pečlivě uzavřete.

6. KROK

Domácí Fantu nechte vychladnout po dobu 24 hodin a poté ji přendejte na chladné a studené místo. Takto ji můžete skladovat až 24 měsíců.

7. KROK

Tip: Pokud máte sladké pomeranče, cukr můžete vynechat.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů