Domácí Fanta ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Pokud jste fanoušci populární Fanty, pak rozhodně vyzkoušejte její domácí verzi, kterou si okamžitě zamilujete. Při správném skladování vám navíc vydrží čerstvá až 24 měsíců.
Ingredience
Do jedné mísy si nasypte jedlou sodu a do druhé nalijte vodu. Kartáček namočte nejdříve ve vodě, poté ho pomořte do sody a postupně očistěte všechny pomeranče a citróny.
Citrusy následně dobře omyjte pod tekoucí vodou. Nejdříve oloupejte z pomerančů vrchní kůru bez bílých částí, ty jsou totiž hořké. Kůru poté přendejte do hrnce.
Bílé části ořízněte a vyhoďte je. Poté pomeranče nakrájejte na větší kostičky. Následně je vložte do hrnce. Stejně postupujte i u citrónů.
Citrusy a kůru zalijte 3000 ml vody a směs vařte 15 minut. Poté směs rozmixujte a propasírujte ji přes jemné sítko. Následně do ní nalijte 2000 ml vody a dochuťte ji cukrem.
Směs promíchejte, přiveďte ji k varu a poté ji ještě horkou přelijte do čistých lahví. Následně je velmi pečlivě uzavřete.
Domácí Fantu nechte vychladnout po dobu 24 hodin a poté ji přendejte na chladné a studené místo. Takto ji můžete skladovat až 24 měsíců.
Tip: Pokud máte sladké pomeranče, cukr můžete vynechat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir