Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí houstičky lepší než z pekárny

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Domácí houstičky lepší než z pekárny - postup přípravy

Co může být lepšího než čerstvé pečivo, obzvláště když si jej můžete doma upéct sami z několika běžných surovin. Domácí houstičky jsou navíc tak dobré, že příště zaděláte rovnou dvojnásobnou dávku.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Ve větší míse promíchejte mouku a sušené droždí. Dvě vejce vyšlehejte s cukrem, solí, olejem, máslem a mlékem. Ke šlehání můžete použít například stolní mixér.

2. KROK

Vaječnou směs postupně vlívejte do směsi mouky s droždím a pomocí metličky začněte vypracovávat hladké těsto.

3. KROK

Nejprve míchejte metličkou, poté ho začněte zpracovávat rukama. Vypracujte hladké nelepivé těsto.

4. KROK

Těsto přesuňte na pomoučenou pracovní plochu a pokračujte ve zpracovávání. Postupně ho vytahujte do stran, až bude hladké a pružné.

5. KROK

Těsto vraťte do mísy a nechte přikryté kynout asi po dobu 40 minut. Během kynutí by mělo zdvojnásobit svůj objem.

6. KROK

Nakynuté těsto znovu propracujte rukama. Vytvarujte placku, kterou postupně rozkrájejte na 16 stejných dílů.

7. KROK

Z každého dílu postupně vypracujte bochánek. Jednotlivé bochánky skládejte vedle sebe do vymazané dortové formy. Přikryjte utěrkou a nechte opět kynout asi 30 minut.

8. KROK

Nakynuté bochánky potřete vejcem rozšlehaným s mlékem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi po dobu 35 minut.

9. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Delícias da Cíntia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů