Domácí hovězí tatarák s topinkou - postup přípravy
Tatarák čili tatarský biftek jedni milují a druzí nenávidí, ale rozhodně nebudí vlažné emoce. Pokud jej milujete, není co řešit a můžete si ho připravit podle snadného receptu od paní Zdeňky Laštůvkové.
Ingredience
Hovězí maso umelte najemno. Přisypejte sůl, čerstvě mletý černý pepř a pár kapek worcesteru. Cibuli nasekejte nadrobno a přidejte ji do masa spolu se lžíci plnotučné hořčice. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
Z masové směsi utvořte kompaktní bochánek, který položte na talíř, na němž ho budete servírovat. Doprostřed bochánku udělejte malý důlek a vložte do něj samotný vaječný žloutek. Důležité je, aby maso i vejce byly zcela čerstvé a ze spolehlivých zdrojů, abyste své strávníky ochránili před případnými nepříjemnými střevními potížemi.
Nakonec osmahněte na troše oleje či sádla krajíčky chleba dozlatova. Po dosmažení je osolte a natřete česnekem a podávejte spolu s připraveným tatarským biftekem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.