Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný cuketový koláč se smetanou, sýrem a uzeninou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Slaný cuketový koláč se smetanou, sýrem a uzeninou - postup přípravy

Tento pokrm se pohybuje na pomezí gratinované cukety a zeleninové pizzy. Ať už se jej rozhodneme zařadit do kterékoliv kategorie, faktem zůstává, že je to neskutečná dobrota.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cuketu nastrouhejte nahrubo, posypejte lžičkou soli a promíchejte. Nechte zeleninu stát 10 až 15 minut, aby pustila šťávu. Vypocenou cuketu následně rukama důkladně vyždímejte.

2. KROK

Mezitím nakrájejte klobásu na drobné kostičky, rajče omyjte, osušte a rovněž nakrájejte na kostičky. Kopr a petrželku omyjte pod proudem vody, důkladně je osušte a nakrájejte najemno.

3. KROK

Do hluboké misky nalijte zakysanou smetanu, přidejte dvě vejce, lžičku jedlé sody a trochu čerstvě mletého černého pepře. Vše metličkou dobře prošlehejte a do směsi prosejte hladkou mouku. Měli byste získat polotekuté těsto.

4. KROK

Do těsta přidejte vyždímanou cuketu, kostičky rajčat, klobásy a jemně nasekané bylinky a nakonec nahrubo nastrouhaný sýr. Všechny ingredience důkladně promíchejte.

5. KROK

Vyklopte směs do zapékací misky, kterou jste předtím vymazali trochou rostlinného oleje. Směs urovnejte do rovnoměrné vrstvy a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 40 minut dozlatova. Hotový cuketový koláč nakrájejte na porce a podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů