Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jablečné salko bez zavařování

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Domácí jablečné salko bez zavařování - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na domácí jablečné salko bez zavařování, které v obchodě rozhodně nekoupíte. Okouzlí vás jeho ovocná chuť a především jeho všestranné využití při pečení.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice o velikosti 500 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Jablka důkladně omyjte pod tekoucí vodou. Oloupejte je a zbavte se jádřinců. Nakrájejte je na menší kostičky a vložte do velkého hrnce.

3. KROK

K jablkům přilijte 100 ml vody a promíchejte. Přiklopte je poklicí a duste na nízkém plameni do úplného změknutí. Občas je promíchejte, aby se nepřipálila. Pokud chcete mít salko opravdu sladké, přidejte trošku cukru.

4. KROK

Jakmile budou jablka měkká a téměř rozvařená, velmi důkladně je rozmixujte ponorným mixérem. Pokud ho nemáte, můžete je také propasírovat přes sítko.

5. KROK

Přilijte plechovku kondenzovaného mléka a směs opět promixujte. Vařte ještě 10 minut. Poté ihned naplňte sklenice jablečným salkem a pečlivě je uzavřete.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Это просто

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů