Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jablečný kompot

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí jablečný kompot - postup přípravy

Jablkový kompot je lahodný jako zákusek po dobrém obědě, hodí se ale i jako součást různých dezertů nebo třeba mrkvového salátu. Zkuste si jej připravit podle receptu od paní Ivy Ptáčkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Jablka podle chuti oloupejte, anebo je nechte ve slupce. Nakrájejte je na čtvrtinky či osminky, podle toho, jak jsou velká, a vykrájejte jadřince.

Jablka vložte do hrnce, přidejte pár hřebíčků a kousek skořice, přisypejte cukr, kapku citrónové šťávy a zalijte vodou.

2. KROK

Pod pokličkou jablka přiveďte k varu a vařte je asi 5, maximálně 10 minut, aby se dužnina úplně nerozpadla. Poté odstavte z ohně, nechte vychladnout a buďto ihned podávejte (v zimě), anebo je nejprve nechte vychladit v lednici (nejlepší pro letní osvěžení).

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů