Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinovaný česnek v octu a soli

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Marinovaný česnek v octu a soli - postup přípravy

Česnek je zdravá a nenahraditelná surovina, která bezesporu patří do české kuchyně. Pokud máte vlastní zásobu česneku ze zahrádky, vyzkoušejte recept, jak ho uchovat tak, aby zůstal krásně křupavý a plný chuti po celý rok.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice o velikosti 400 ml včetně víček a veškeré nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou a mycím přípravkem na nádobí. Přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut.

2. KROK

Česnek důkladně oloupejte a větší stroužky překrojte napůl. Sklenice naplňte a do každé přidejte lžíci kamenné soli a 2–3 špetky kyseliny citronové. Pokud ji nemáte doma, dejte místo ní 1 plátek citronu.

3. KROK

Do naplněných sklenic přilijte jablečný ocet a dolijte vodou tak, aby byl česnek zcela ponořený. Nakonec sklenice uzavřete víčkem a uložte je na chladné místo.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů