Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké rohlíčky plněné marmeládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křehké rohlíčky plněné marmeládou - postup přípravy

Na jazyku se rozplývající sladké těsto a jemně nakyslá chuť ovocné marmelády. Tak by se daly charakterizovat tyto křehké rohlíčky, které jsou dokonalým dezertem pro jakoukoliv příležitost. Potěší jak děti, tak dospělé. Výhodou těsta je hlavně to, že nemusí kynout, proto bude tato dobrota hotová raz dva. Už se nemůžete dočkat? Pak se pusťte do práce.

Ingredience pro:
5 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při přípravě těsta?

Do mísy si prosejte přes jemné sítko hladkou mouku, pak vlijte slunečnicový olej a minerální vodu.




Rukama vypracujte z těchto surovin homogenní a hladké těsto.

V případě potřeby můžete přidat i trochu mouky. Z hotového těsta vytvořte bochník, který zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice vychladit na půl hodiny.

Tvoření rohlíčků, fáze pečení a servírování

Po třiceti minutách vyjměte těsto z chladničky a na vále vyválejte tenký plát. Z něj vytvořte pomocí vykrajovátka na pizzu, pokud možno pravidelné trojúhelníky.

Každý z nich pomažte dostatečnou vrstvou oblíbené ovocné marmelády, lze však použít i džem.

Ideální je jahodový, borůvkový, nebo rybízový. Trojúhelníky z těsta pak smotejte a vytvořte rohlíčky. Ty pokládejte na plech vystlaný pečícím papírem. Nakonec dejte rohlíčky do trouby a pečte asi 30 minut při 190 stupních Celsia. Až bude těsto upečené, vyjměte svůj výtvor z trouby a nechte vychladnout. Hotové rohlíčky posypejte moučkovým cukrem a podávejte. Pokud budete chtít rohlíčky povznést na jinou úroveň, můžete je na jejich povrchu polít i čokoládovou polevou. Výborně je doplníte šálkem oblíbené kávy, kakaa, nebo čaje. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů