Nakládaná zelenina se skvěle hodí ke každému masu

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Nakládaná zelenina se skvěle hodí ke každému masu - postup přípravy

Chcete si připravit nakládanou zeleninu v pohodlí vlastní kuchyně, kterou budete moci dát k masu, do zeleninových jídel nebo do vývaru a budete ji mít neustále po ruce? Dnes se podíváme na úžasný recept z červené papriky a květáku, kterému jednoduše neodoláte. Zeleninu můžete použít zejména jako chutnou přílohu k masu. Jedná se navíc o skvělý způsob, jak do dětí dostat mnohem více zeleniny, protože ji budou jíst s masem a přílohou (bramborami, rýží nebo těstovinami).

Papriky rozkrojte na poloviny a odstraňte z nich všechna semínka a stopky. Poté je opláchněte, osušte a nakrájejte na plátky o šířce asi jeden až dva centimetry.

Květák nakrájejte na jednotlivé růžičky, opláchněte a osušte.

Promíchejte oba druhy zeleniny dohromady, abyste získali příjemnou směs, ve které bude stejný podíl papriky jako květáku. Až budete mít zeleninovou směs hotovou, můžete se pustit do kompletace.




Vložte zeleninu do sklenic a dobře přitlačte. Do každé sklenice byste měli dostat co nejvíce zeleniny. Poté přidejte všechny ostatní suroviny, dokud nebude sklenice plná. Přidejte také koření, abyste získali co nejvíce chuti.

Sklenice zavíčkujte a zavařte klasickým způsobem. Sklenice nechte vychladnout a uložte do sklepa nebo do spíže. Skladovat byste je měli vždy v chladném a tmavém prostoru.

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 185 hlasů
Nahlásit chybu
130 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty