Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaná zelenina se skvěle hodí ke každému masu

Nakládaná zelenina se skvěle hodí ke každému masu - postup přípravy

Chcete si připravit nakládanou zeleninu v pohodlí vlastní kuchyně, kterou budete moci dát k masu, do zeleninových jídel nebo do vývaru a budete ji mít neustále po ruce? Dnes se podíváme na úžasný recept z červené papriky a květáku, kterému jednoduše neodoláte. Zeleninu můžete použít zejména jako chutnou přílohu k masu. Jedná se navíc o skvělý způsob, jak do dětí dostat mnohem více zeleniny, protože ji budou jíst s masem a přílohou (bramborami, rýží nebo těstovinami).

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Papriky rozkrojte na poloviny a odstraňte z nich všechna semínka a stopky. Poté je opláchněte, osušte a nakrájejte na plátky o šířce asi jeden až dva centimetry.




Květák nakrájejte na jednotlivé růžičky, opláchněte a osušte.

Promíchejte oba druhy zeleniny dohromady, abyste získali příjemnou směs, ve které bude stejný podíl papriky jako květáku. Až budete mít zeleninovou směs hotovou, můžete se pustit do kompletace.

Vložte zeleninu do sklenic a dobře přitlačte. Do každé sklenice byste měli dostat co nejvíce zeleniny. Poté přidejte všechny ostatní suroviny, dokud nebude sklenice plná. Přidejte také koření, abyste získali co nejvíce chuti.

Sklenice zavíčkujte a zavařte klasickým způsobem. Sklenice nechte vychladnout a uložte do sklepa nebo do spíže. Skladovat byste je měli vždy v chladném a tmavém prostoru.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů