Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazolačka s klobásou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Fazolačka s klobásou - postup přípravy

Poctivá fazolová polévka přijde vhod v podzimních slotách i během krásného a slunného počasí. Dodá vám potřebnou energii, bílkoviny i vitaminy a navíc perfektně chutná. Recept nám poskytla paní Ilona Šimůnková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky, vhoďte ji na pánev a vyškvařte z ní sádlo. Mezitím očistěte cibuli, nasekejte ji najemno a nechte ji osmahnout na sádle vyškvařeném ze slaniny. Klobásu nakrájejte na půlkulaté plátky a uzené maso nakrájejte na kostičky. Obojí přihoďte do pánve se zlatavou cibulkou a opečte je ze všech stran dozlatova. Maso zaprašte sladkou paprikou a nechte ji chvilku zarestovat.

2. KROK

Oloupejte brambory, nakrájejte je na drobné kostičky a přihoďte je do pánve s cibulí a uzeninou. Podlijte obsah pánve vodou nebo vývarem a krátce vše poduste. Nakonec přihoďte fazole z plechovky, promíchejte a vařte, dokud brambory úplně nezměknou. Pokud chcete, zahustěte fazolačku trochou hladké mouky rozmíchané v kapce vody. Hotovou polévku podle chuti osolte a opepřete a podávejte posypanou jemně nasekanou jarní cibulkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů