Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí Kinder Bueno řezy

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí Kinder Bueno řezy - postup přípravy

Udělejte si tyto domácí Kinder Bueno řezy a určitě nebudete litovat, že jste se je rozhodli upéct. Jsou ideální jako překvapení na něčí svátek či narozeniny, jelikož potěší nejen svou chutí; za recept vděčíme paní Lucii Dolejší.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si mísu a dejte do ní žloutky, přidejte k nim moučkový cukr a obojí společně vyšlehejte. Do jiné mísy dejte čistě bílky a vyšlehejte je do tuhého sněhu. Do vyšlehaných žloutků přilijte rostlinný olej a přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, důkladně směs promíchejte.

2. KROK

Poté vše opatrně promíchejte i s vyšlehaným sněhem. Vytvořené těsto nalijte na plech, který jste předtím vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Dejte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto cca 10 minut. Po upečení ho nechejte vychladnout.

3. KROK

Mezitím si připravte krém. Plnotučné mléko nalijte do hrnce a přiveďte ho k bodu varu. Přidejte k němu bílou čokoládu, a až se rozpustí, dodejte i Nutellu a namleté lískové oříšky. Po důkladném promíchání a provaření sundejte hrnec ze sporáku a nechejte směs vychladnout. Následně do ní zašlehejte mascarpone. Vychladnuté těsto potřete krémem a dejte plech do chladu či lednice, aby dezert zatuhl.

4. KROK

Mezitím připravte polevu. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte do ní smetanu ke šlehání, míchejte do hladka. Polijte řezy polevou a na závěr je pocákejte rozpuštěnou hořkou čokoládou. Nechejte je přes noc zatuhnout a můžete je podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů