Domácí Kinder mléčný sendvič s čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud chcete připravit pro své ratolesti dezert, po kterém se jen zapráší, připravte jim tento domácí Kinder mléčný sendvič. Jeho příprava je velmi snadná a vyjde cenově mnohem přijatelněji, než ten kupovaný.
Čokoládový korpus
Smetanový krém
Na dokončení
Oddělte bílky od žloutků. Do mísy se žloutky přidejte mléko, olej a vanilkový extrakt a směs dobře promíchejte.
Do směsi přidejte prosátou hladkou mouku a kakaový prášek a znovu ji promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
Bílky vyšlehejte s citronovou šťávou pomocí mixéru na nízkou až střední rychlost. Postupně do něj přidejte na 3krát cukr. Šlehejte ho, dokud nevznikne tuhý sníh.
Postupně a pomalu vmíchejte sníh z bílků do směsi se žloutky. Poté nalijte těsto do formy vyložené pečicím papírem o rozměrech 25×23 cm a korpus pečte při teplotě 190°C po dobu 20 minut.
Upečený korpus vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Poté ho po delší straně překrojte na polovinu.
Mezitím smíchejte smetanu ke šlehání, smetanový sýr a cukr. Krém poté nanesete na polovinu korpusu, přiklopte ho zbylým korpusem a vložte do lednice na 1 hodinu.
Hořkou čokoládu rozpusťte nad horkou lázní a vsypte do ní nasekané pražené arašídy. Poté ji rovnoměrně rozetřete na korpus. Řez vraťte do lednice na 3–5 minut, než se čokoláda ztuhne.
Domácí Kinder mléčný sendvič s čokoládovou polevou poté nakrájejte a můžete ho ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.