Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šneci se sladkou tvarohovou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 115 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Šneci se sladkou tvarohovou náplní - postup přípravy

Šneci jsou buď pochoutkou francouzské kuchyně, nebo populární tuzemskou sladkou lahůdkou. Na tu se zaměříme. Příprava šneků z těsta, s náplní ze sladkého tvarohu, je velmi jednoduchá. A hodí se ke kávě, ale i k snídani.

Ingredience pro:
12 porcí

Kvásek

Těsto

Náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Jako první je třeba připravit si kvásek. A to tak, že se smíchá vlažné mléko společně s cukrem, moukou a také rozdrobeným droždím. Mísa se přikryje utěrkou a následně se položí na teplé místo na dobu asi 15 minut. Během tohoto času kvásek vzejde. Do něho se následně přidávají ingredience na těsto. A to prosátá mouka, dále cukr, sůl a vejce. Do základu přijde také rozpuštěné máslo. Takto připravený základ se začne zpracovávat.

2. KROK

Těsto je třeba důkladně několik minut hníst, aby se propojily všechny ingredience. Cílem je vytvořit těsto které se nelepí a dobře drží tvar. Když má požadovanou konzistenci, vloží se do mísy, ta se přikryje utěrkou a nechá se na teplém místě kynout. A to po dobu zhruba 45 minut. Během tohoto času by mělo zdvojnásobit svůj objem.

3. KROK

Po dobu, co těsto kyne si lze připravit náplň. Ta je jednoduchá, jelikož stačí pouze smíchat jednotlivé ingredience v jednotnou hmotu. Následně se nakynuté těsto vyválí na obdélník o přibližných rozměrech 40 x 30 cm. Ten se pomaže rozšlehaným vejcem, a poté i připravenou náplní a následně se zaroluje.

4. KROK

Zarolované těsto se nakrájí na zhruba 1,5 centimetrů široké plátky, které tvoří jednotlivé šneky. Ty se poskládají jeden vedle druhého na plech pokrytý pečicím papírem a nechají se 30 minut kynout. Než zamíří do trouby, pomaže se každý ze šneků dalším rozšlehaným vajíčkem. Poté se dají péct při teplotě 180 stupňů Celsia. Optimální doba pečení činí 25 minut. Následně se vyndají, nechají se vystydnout a jsou připraveny ke konzumaci.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů