Domácí kokosový kmen - postup přípravy
Kokosový kmen je jednou z nejoblíbenějších a doslova nesmrtelných cukrovinek. Pokud ji milujete i vy, připravte si domácí verzi podle receptu od paní Pavlíny Bušové.
Ingredience
Strouhaný kokos smíchejte se sušeným mlékem a postupně do této směsi zapracovávejte kondenzované mléko. Vytvořte homogenní masu, která je soudržná, tvárná a nelepivá. Tu poté rozdělte na 3 stejně velké části. Jednu nechte bílou, druhou obarvěte kakaovým práškem a třetí několika kapkami červeného potravinářského barviva.
Z každé barevné části vytvořte dlouhý váleček o průměru kolem 2 cm a spleťte z nich klasický copánek. Ten pak vyválejte opět do válečku, který získá charakteristické pruhování. Váleček obalte ve strouhaném kokosu, pokud chcete, rozkrájejte ho na kratší díly, které zabalte do alobalu, a dejte do lednice ztuhnout.
Poté, co kokosový kmen ztuhne, nakrájejte ho na tenčí kolečka a podávejte.