Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slovácká zelná polévka „Chábovica“

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Slovácká zelná polévka „Chábovica“ - postup přípravy

Tradičním jídlem na Slovácku je chábovica, zelná polévka, do níž se ještě přidávají brambory, mrkev a cibule. Recept na ni nám poskytla paní Martina Recmanová.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostky a hlávku mladšího zelí pokrájejte na nudličky. Vše dejte vařit do hrnce s vodou. Přidejte rozkrojené rajče, svazek petrželky a jarní cibulky, dle chuti osolte a vařte, dokud nebude zelenina měkká.

2. KROK

Mrkev nastrouhejte na hrubo na struhadle, dejte ji na pánev s rozpuštěným máslem a začněte ji smažit. Až mrkev pustí barvu a začne měknout, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a smažte, dokud cibule nezesklovatí.

3. KROK

Mrkev s cibulí dejte do hrnce se zelím a bramborami. Vyjměte svazek petržele a cibulky, dle chuti dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů