Domácí kořeněné svařené víno s ovocem - postup přípravy
Svařené víno je jedním z neoblíbenějších nápojů podzimních a zimních měsíců, který vás spolehlivě zahřeje. Vyzkoušejte tento recept plný voňavého koření a citrusových tónů.
Ingredience
Pomeranč a jablko důkladně umyjte pod tekoucí vodou. Jablka zabavte jádřince a nakrájejte ho i s pomerančem na tenké plátky.
Ovoce vložte do hrnce a přilijte k němu červené víno. Poté přisypte cukr, přidejte skořici, badyán, kardamon, muškátový oříšek a hřebíček. Vše společně důkladně promíchejte.
Citron důkladně omyjte pod tekoucí vodou a oloupejte z něj kůru. Vložte ji do hrnce a směs promíchejte. Víno poté zahřejte maximálně na 70 °C.
Poté hrnec stáhněte z ohně a přiklopte ho poklicí. Svařené víno nechte alespoň 15 minut odpočinout. Promíchejte ho a podle chuti ho dochuťte cukrem. Nakonec ho přelijte do sklenic a ozdobte ho uvařeným ovocem a kořením.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.