Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kremrolky s pařížskou šlehačkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí kremrolky s pařížskou šlehačkou - postup přípravy

Křupavé doma pečené kremrole plněné pařížskou šlehačkou jsou vynikající a zaručeně čerstvé. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 porce

Na máslové těsto

Na závinové těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozkrájejte tuhé máslo a spolu s moukou ho rukama rychle zpracujte v těsto. Zabalte ho do fólie a uložte do chladna. Na závinové těsto dejte do mísy mouku, žloutek, ocet, sůl a vlažnou vodu. Vypracujte hladké těsto a nechte ho zabalené do fólie odpočinout rovněž v chladu.

2. KROK

Závinové těsto rozválejte do čtverce a doprostřed si položte máslové těsto. Rohy závinového těsta přeložte přes máslové, tak aby bylo máslové těsto celé zakryté. Válečkem těsta lehce rozválejte na obdélník. Nesmíte moc tlačit, aby tukové těsto nevylezlo ven. Pak těsto přeložte na třetiny a znovu opatrně rozválejte. Rozválené těsto znovu přeložte na třetiny a dejte na 30 minut do chladna odpočinout, potom těsto znovu rozválejte na obdélník, znovu přeložte na třetiny, nechte 30 minut odpočinout a opět rozválejte. Zopakujte minimálně třikrát.

3. KROK

Vyválené těsto pak nakrájejte na 2 centimetry široké proužky a naviňte je na suché trubičky. Povrch potřete žloutkem, ale jen z vrchu, boky musí zůstat suché, aby těsto mohlo listovat. Dejte je na plech, nalijte do něj maličko vody, aby se během pečení vytvořila pára, a vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Kremrolky pečte 10 minut (nesmíte ale otevřít troubu!), pak teplotu snižte a nechte je dopéci do růžova.

4. KROK

Ještě horké kremrolky opatrně stáhněte z trubiček a nechte chladnout na rovné podložce. Vyšlehejte pařížskou šlehačku, naplňte jí kremrolky a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů